Ezüst kolloid

Az ezüstöt az ősi Görögországban, Rómában, Főníciában és Macedóniában már használták a különböző fertőzések kezelésére, megelőzésére.

Italaikat ezüst edényekben tartották, így azok jóval hosszabb ideig maradtak frissek. Az amerikai telepesek pedig ezüstdollárt tettek a tejbe, így az hosszú ideig nem savanyodott meg.

Hippokratész – az „orvosok atyja” – szerint az ezüst kiválóan alkalmas vágott sebek gyógyítására, szívproblémákra, ezenkívül hatásos vértisztító és fertőtlenítő is.

Az ezüstnek már az akkori kortárs „gyógyszerkönyvben” is megtalálható volt a leírása.

Az ezüstkolloid készítésénél ionizált vízbe milliomodrésznyi, nagyon apró ezüst részecskéket (kolloidokat) kevernek.

Nem tartalmaz stabilizátort, festéket, kötőanyagot vagy bármilyen más adalékot.

Baktériumölő hatása nagyobb, mint bármelyik antibiotikumnak!

Baktérium-, vírus- illetve mikrobaölő hatása nagyon erős. A legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban hat percen belül képes akár 650-et is.

A jó minőségű ezüstkolloid oldatnak nincsenek káros mellékhatásai, mivel testazonos részecskékből áll. /Tudósok felfedezték, hogy a legfontosabb testnedvek (vér, nyirok) kolloidok./

Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja. 

Fontos, hogy a vastagbélben lévő bélflórát nem károsítja, mivel az ezüst kolloid legkésőbb a vékonybélben felszívódik.

A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetünkben úgy viselkedik, mint egy második immunrendszer, mivel rendszeres fogyasztása esetén a fehérvérsejtekkel és a nagy falósejtekkel kölcsönhatásban aktiválja az immunrendszert, valamint elpusztítja mindazokat a mikroorganizmusokat, amelyek közvetlenül érintkeznek vele. A szervezetben lévő megfelelő ezüst kolloid esetén egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni.

Belsőleg vagy külsőleg egyaránt használható.

Az ezüst kolloid gyakorlatilag az összes testfelszínen lévő, illetve a test belsejében megbúvó fertőzéses betegségek, gyulladások esetén alkalmazható.

Sikeresen alkalmazható a következő problémák, betegségek kezelésére:

 • torokgyulladás
 • fogínypanaszok
 • fogszuvasodás
 • légzőszervi és orrüregi fertőzések
 • influenza
 • szamárköhögés
 • tüdőgyulladás
 • fülgyulladás
 • szemgyulladás
 • kötőhártya gyulladás
 • gyomorfekély
 • bélpanaszok
 • candida fertőzés
 • allergia és szénanátha (a megfázásos jellegű tüneteket gyorsan megszünteti, a szemviszketést percek alatt elmulasztja)

Rendszeres használatával megelőzhető a gombásodás (láb, köröm, körömágy, fül, hónalj, hüvely és egyéb testrészek gombásodása).

A fejbőrbe masszírozva segít megszüntetni a korpásodást és a fejbőr viszketését.

Különböző bőrbetegségek kezelésére is alkalmas, mint pl. a kiütések, pattanások, fekélyek, szemölcsök, skarlát, ekcéma, herpesz, bőrrák.

Hatásosnak bizonyult az AIDS, a kullancs okozta Lyme-kór, agyhártyagyulladás, szifilisz, kolera, malária, lepra, leukémia és ízületi gyulladás esetén is.

Gyógyítja az égési sérüléseket, vágott sebeket, horzsolásokat.
Napégésre és szúnyogcsípésre is kiváló.

Sajnos sokan még a mai napig nem ismerik az ezüst kolloidot.

A másik fő oka a szer elhallgatásának az, hogy egyetlen gyógyszeripari cég sem szeretne csődbe menni, hiszen azzal komoly profittól esnének el (pl. a rákellenes gyógyszereket gyártó cégek).

Az ezüst kolloid is alapkészítménye házipatikánknak. Bioboltokban, gyógyszertárakban többféle kapható belőle, viszont érdemes utánanézni. Én leginkább a 40 ppm-eset (van 10 és 20 ppm-es) ajánlom, főleg ebben a sok, nagyon veszélyes vírussal teli időszakban.

Amikor érzem, hogy kicsit kapar a torkom, akkor már elkezdem használni, naponta többször. Egyszerre egy evőkanálnyit veszek be, hátradöntöm a fejemet, hogy az egész torkomat érje az ezüst kolloid, majd legalább hat, de inkább több percen keresztül a számban tartom és csak utána nyelem le. Fontos, hogy utána legalább fél óráig ne igyunk és együnk.

Kisbabáknak és gyerekeknek is adható.

Fontos, használat előtt kérdezze meg orvosát gyógyszerészét.                                         Forrás: arrabonababa.hu