Sárgarépa

Sárgarépa

Sárgarépa

A sárgarépa friss ropogós csodálatos zöldség. Természetes úton tudod bevinni szervezetedbe a sok vitamint.

Számos betegséget megelőzhetsz vele ha fogyasztod. Legjobb nyersen megenni például teheted tumixba vagy salátába de ha rágcsálod erősíti a fogakat és a fogínyt. Gyönyörűvé teszi a bőrt. Ha valaki sok sárgarépát eszik a bőre szép bronz színű lesz tőle.

A sárgarépa segít megtisztítani a bőrt.

Eltűnnek a pattanások javítja a bőr rugalmasságát késlelteti az öregedést. Megakadályozza a ráncok és pigmentfoltok kialakulását. Segít a bőrnek, hogy ne égjünk le a napon és a száraz bőr kialakulása ellen is kiváló.

A sárgarépa fogyasztása

Az egyik legjobb béta-karotin forrás az emberi szervezetnek, valamint  A – C – D vitamin található benne, kálcium és élelmi rost. Tartalmaz még  B6 – B12 vitamint, vasat és magnéziumot.   Van benne zsír 0,2%, víz, cukor, fehérje, rost. Napi tíz répa szinte teljesen fedezi a felnőttek számára szükséges napi ajánlott rostbevitelt, amivel nagyban segíti a belső szervek és az artériák tisztán tartását, csökkenti a keringési betegségek kockázatát.

Kiváló sárgarépa, zöldség és vitaminforrás nem drága és a fogyasztása egészséges.

 

A Sárgarépa elkészítése:

levesekbe, főzelékbe, salátába, turmixba és bébiételekbe téve is kiváló.

Olvasd el a köles hatása című cikket is.