Só szoba

A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején, Oroszországban fejlesztették ki a mesterséges só barlangokat/só szobákat. Azokat a szobákat, amelyekben a kősó száraz aeroszolját állították elő, „SÓSZOBÁK”-nak nevezték el, a légúti megbetegedések gyógyításának ez a módszere pedig a „SÓTERÁPIA” nevet kapta.

Himalája só lámpa

Só szoba, gyógyulj észrevétlenül a só szobában.

A só igen fontos szerepet tölt be a szervezetünk vízháztartás szabályozásában. Ezenkívül számos jótékony hatását ismerjük. A sóban lévő kalcium, magnézium, jód, bróm és egyéb nyomelemek felszívódnak és beépülnek szervezetünkbe. Nyugtató, szorongásoldó, izomlazító, gyulladáscsökkentő, értágító, hámosító hatása van.  Javasolt ekcémánál, mitesszeres, pattanásos bőr esetén. Vírus, baktérium, gombaölő hatása miatt fertőtleníti a kezelt felületet. Ezáltal javíthat közérzetünkön és megelőzheti az újabb bőrproblémák kialakulását.

Semmi extrára nem kell gondolni: Nem úri kedvtelésről van szó, pusztán arról, hogy mindannyian aggódunk gyermekeik és saját magunk egészségéért.

Só homokozó

 

Manapság igazán divatos kifejezés, és ennek megfelelően egyre többen tudják, hogy milyen eljárásról van szó: segítséget nyújt az allergia elleni harcban, az asztmásoknak is könnyebbséget jelent, emellett gyógyítja a légúti panaszokat és az ekcémát is. Káros mellékhatása nincsen. A Tüdőgyógyászok Országos Kollégiuma által ajánlott és ezáltal, orvosilag is igazoltan hatékony módszert.

A himalája sótégla akkor fejti ki hatását ha megvilágítjuk. A parajdi sót nem kell megvilágítani csak elhelyezni a szobában levegőre fejti ki a hatását.

Só terápia hatása cikkünket itt olvashatod: Só terápia hatása