Gesztenye baba

Gesztenye baba

Eljött az ősz, eljött a gesztenye szezon. Ismerünk szelíd és vad verziót. A szelídből finom ételeket készíthetünk el, míg vad társából feldíszíthetjük otthonunkat vagy együtt gyermekünkkel kreatív állatkákat, emberkéket alkothatunk.

Ősszel vad változatát gyűjtjük, majd a tél közeledtével egyre gyakrabban fogyasztjuk szelíd gesztenye

Ezt jól is tesszük, mert rendkívül jó hatással van az emberi szervezetre. Finom, ízletes gyümölcs és egészséges vitaminforrás is.

Nincs is annál jobb, mint az ősszel sétálni és a fák között terméseket leveleket gyűjteni. Így vagyok én a gesztenyével is. Amint meglátok egyet ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy felszedjem. Sokszor tele zsebbel érkezek haza kisfiam legnagyobb örömére. Aki aztán kiszedi, a kezemből vödörbe teszi, majd kiborítja, gurulnak mindenfelé a gesztenyék. Csak győzzük összeszedni.

Bár Ő még kicsi, én emlékszem mennyi-mennyi érdekességet készítettünk anno anyukámmal ebből a termésből. Nem is kell sok minden hozzá, mint:

Gesztenye baba hozzávalói

• gesztenye,
• gesztenye héjjal,
• fogvájó vagy gyufa
• filctoll
• igény szerint filc anyag
• Egyéb termés pl. makk, falevél, fadarabok, toboz

A különböző formákhoz a testrészeket illesszük egymáshoz fogvájó vagy gyufa segítségével. Az arcot egyszerűen csak megrajzoljátok filctollal, vagy ragaszthattok neki szemet filcből, a szájat pedig kifaraghatjátok.

Már készen vannak az új játszótársak, melyek olykor könnyedén szétesnek, mégis hatalmas örömet szereznek nekünk és gyermekünknek.