Motivációs tábla

Motivációs tábla

Motivációs tábla készítése

A lehető legegyszerűbb módon. Gyűjts inspiráló képeket azokról a dolgokról, melyeket szeretnél megvalósítani, vagy szeretnéd, ha jelen lenne az életedben. Ez lehet

  • egy autó,
  • egy gyermek,
  • egy családi ház,
  • egy izmos test,

bármi, ami téged motivál arra, hogy ezeket te is elérd. Ha meg vannak a képek, csak szúrd rajzszögekkel a táblára, majd tedd ki olyan helyre, ahol a nap folyamán sokszor látod.

Mire jó a motivációs tábla

Biztosan felmerült benned a kérdés, hogy ez miért is jó azon kívül, hogy klassz dekoráció. Rhonda Byrne bestsellerében, a Titokban tette világhírűvé a táblát, amin a céljaidat összegzed. Rhonda szerint elég a céljaidat elképzelned, és már el is érted őket. Ennek ellenére persze nem fog holnap egy sportkocsi állni a lakásod előtt, és a Nagy Ő sem fog virágcsokorral a semmiből felbukkanni, viszont azzal, hogy látod a céljaidat, mindig a szemed előtt fognak lebegni és tenni is fogsz értük. Ha a tábláról egy híres sportolónő kacsint rád, akkor hidd el, te is könnyedén ráveszed magad arra, hogy ne hagyd ki a reggeli tornádat, vagy hogy lemondj a vasárnapi desszertről.

Alternatív megoldások

Persze ha nem szeretnél csak ezért egy parafatáblát beszerezni, akár csinálhatod egyszerű kartonpapírra is. Sőt nem is kell képeket használnod, te magad is rajzolhatsz, ha kedved van hozzá. Vagy akár bevonhatod a gyerekeket is az alkotásba.  De ha úgy érzed, hogy nincs túl nagy kézügyességed, akkor segítségül hívhatod a képszerkesztő programokat, az elkészült „táblát” pedig beállíthatod háttérképnek.

Egyszerű, de hatásos, pikk-pakk elkészíthető, és jobb, mint egy sima cetlire felfirkantani az újévi fogadalmakat.