Só liszt gyurma koszorú

A mai napon megmutatom hogyan kell só,liszt gyurmából koszorút készíteni.

Nagyon egyszerű az elkészítése. A só liszt gyurma recept itt található.

De ide is írom az egyszerűség kedvéért.

Ez a recept mennyiség elég egy ilyen koszorú elkészítéséhez.

Só liszt gyurma koszorú

recept:

  • 200 g liszt
  • 300 g só, finom szemcsés legyen
  • egy evőkanál olaj
  • 125 ml víz

A hozzávalókat keverjük össze egy fakanál segítségével majd kézzel fejezzük be a gyúrást.

só,liszt gyurma

Majd ebből nyújtsunk egy vastagabb rudat

só-liszt-gyurma..

Majd ezt vágjuk 4 egyenlő részre

só-liszt-gyurma-

Majd 3 részt sodorjunk el hosszú csíkokra. Körülbelül 3 arasznyi hosszúak.

 

só-liszt-gyurma csíkok

Most kezdjük el a fonást.

só-liszt-gyurma fonás

A kész fonat.

só-liszt-gyurma-koszorú

Most a két végét nyomjuk össze, majd itt az összeillesztésnél fogjuk díszíteni.

só.liszt.gyurma.koszorú

Só liszt gyurma koszorú díszítése

díszíthetjük kisebb golyókkal így például

só-liszt-gyurma-koszorú készítése

Vagy díszíthetjük selyemvirággal is. Finoman nyomd bele a selyemvirágot.

só.liszt.gyurma-koszorú

Só liszt gyurma koszorú díszítve

Feldíszítve ilyen lett.

só-liszt-gyurma koszorú

Só liszt gyurma koszorú szárítása

Lehet levegőn szárítani ez körülbelül 2-3 nap.

De lehet sütőben szárítani felmelegített sütőben  120 fokon kb 1 óra.

Ha sütőben készíted akkor ne tegyél rá selyem virágot, csak a végén amikor kivetted a sütőből.

Ha megsült, utána díszítsd selyemvirággal és ragasztóval rögzítsd.

Ha megszáradt akkor festheted szép színekkel.

 

Jó munkát kívánok.

  • só liszt gyurma koszorú
  • só liszt gyurma rózsa
  • só liszt gyurma ajándéktárgy
  • só liszt gyurma váza
  • só liszt gyurma karácsonyi dísz
  • só liszt gyurma recept
0 0 0 0