Almás pite

almás pite
almás pite

Almás pite recept

 Hozzávaló
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 csipet só
  • 15 dkg zsír /vagy vaj/
  • 1 egész tojás
  • 2 dl tejföl
Töltelék
  • 1 – 1,5 kg alma
  • ízlés szerint cukor
  • 2 tk örölt fahéj
  • zsemlemorzsa /az alma töltelék alá-fölé mert elázik a tészta/

Az almát mosd meg, reszeld le, de a reszelőnek a nagy lyukán. Ha kemény  az alma akkor meg kell egy kicsit párolni, ha nem akkor levétől ki kell nyomkodni és utána ízesítsd be.

Almás pite tészta

Elkészítés
 A tészta hozzávalóiból egy kellemesen gyúrható tésztát kell gyúrni és két egyenlő részre osztani.
Egy 34×33 – s tepsi aljára tedd kinyújtva az egyik lapot, arra zsemlemorzsát  és erre tedd rá az almát, amit ismét meg kell szórni kevéske zsemlemorzsával. Erre borítsd rá a kinyújtott másik tésztalapot. Kend be tojás sárgával szurkáld meg villával több helyen.

Almás pite sütése

180 C° -a beállított sütőbe kell tenni és szép barnára sütni. Körülbelül 45-50 perc.

Almás pite tálalása

Csak langyosra kihűlt állapotban szeleteld, és végül porcukor megy a tetejére.
almás pite
almás pite
Jó étvágyat!