Bodzaszörp elkészítése

Tipp: A Bodza virágát ne az út mellől gyűjtsük. Lehetőleg az erdőből, kertből vagy ahol nem járnak autók.

Hozzávalók 4 liter szörphöz:

– 1 db 5 literes befőttesüveg
– Kb 20 tenyérnyi bodza virág – ha többet raksz bele, csak jobb, intenzívebb lesz a bodzaíz
– 1 citrom felkarikázva
– 4,5 liter víz
– 60 dkg cukor
– 3-4 gramm citromsav

A vizet felforralom a cukorral együtt, kicsit besűrítem, hogy a szörpnek sűrűbb legyen az állaga. A bodzavirágokat jól megmosom. A szirupot beleöntöm az üvegbe, nagyjából a háromnegyedéig érjen, majd mehet bele a citromsav, és a bodzavirágok (jó sok), a tetejét beborítjuk a citrommal. 4-5 napig hűvös helyen érleljük a szörpöt úgy, hogy mindennap átkeverjük. Ha készen van, leszűrjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Egészséges és finom receptek a receptek menüpont alatt.