Édesburgonya chips

Hozzávalók:

2 db Édes burgonya

3 evőkanál olíva olaj

1 teáskanál himalája só

Az édesburgonyát mossuk meg jó alaposan és pucoljuk meg. Majd uborka gyalun nagyon vékonyra szeleteljük fel egy tálba. Utána sózzuk meg, jól forgassuk át a sóban, majd tegyük rá az olíva olajat. Ebben is jól forgassuk át, hogy az olaj minden szeletet befedjen. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és ráhelyezzük a szeleteket szépen sorban. 180 C fokos sütőben sütjük kb 15-20 percig.

Tipp: mikor kivettük a sütőből megszórhatjuk őrölt pirospaprikával vagy őrölt borssal. Vagy chili porral /aki szereti a csípőset/

Igazán finom nassolni való! Jó étvágyat.

Recept ajánló: Köles köret , sajtos zabos kifli , bodzaszörp recept