Sajtos zabos kifli

Hozzávalók:

kb. 14 közepes kiflihez

40 dkg zabliszt, 10 dkg finomliszt átszitálva

10 dkg szobahőmérsékletű vaj

3 dkg friss élesztő

1 tojássárgája

1,5 dl langyos tej

1 kávéskanál kristálycukor

2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)

100 g-os tejföl

A töltelékhez:

10 dkg szobahőmérsékletű vaj

10 dkg reszelt trappista sajt

 A tetejére:

1 tojássárgája

1 evőkanál tej

4-5 dkg reszelt trappista sajt

A tésztát összeállítjuk, kinyújtjuk vékonyra, majd elkenjük felületén a puha vajat, és eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot is. Feltekerjük, mint a piskóta tekercset, majd letakarva hűtőben 30 percet pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk hosszúkásra, (mint egy sálat), majd 14 db háromszöget vágunk belőle. Feltekerés után lekenjük a tetejét tejjel elkevert tojássárgájával, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Zsírpapíros tepsibe helyezve 180 C-on, 30 percig sütjük.

További receptek: köles köret , kókuszvíz készítése , kókusz kocka